laukudienas logo

PĀRTIKA UN LAUKSAIMNIECĪBA 2022

Lauksaimniecības un pārtikas nozares joprojām ir vienas no būtiskākajām nozarēm gan Latvijā, gan pasaulē, ja runājam par iekšzemes kopproduktu, ražošanu un kopējo tautsaimniecības attīstību. Ar gadiem lauksaimniecības un lauku attīstības jautājumi ir kļuvuši ievērojami aktuālāki, par centrālo notikumu kļūstot cīņai ar pieaugošo importu un zaļā kursa prasībām, kuru mērķis ir paaugstināt mūsu dzīves kvalitāti.

Līdzīgi kā citām nozarēm, arī lauksaimniecības jomai ir svarīgi atrast veidus, kā elastīgi pielāgoties globālajiem izaicinājumiem ekonomikā un efektīvi izmantot Latvijas dabiskās un iegūtās konkurētspējas priekšrocības.

Kas lauksaimniecības nozari sagaida 2022. gadā? Vai ražosim vairāk? Kā risināsim problēmas lauksaimniecības nozares un lauku vides attīstības jautājumos? Kāda būs globālās konkurences ietekme uz Latvijas tautsaimniecību? Atbildes uz šiem jautājumiem sniegs šī gada nozīmīgākā biznesa konference “PĀRTIKA UN LAUKSAIMNIECĪBA 2022”, kas pulcēs nozares ekspertus uz diskusijām par lauksaimniecības un pārtikas nozares nākotni!

🔎Plašāku informāciju par citām biznesa konferencēm skatiet šeit: https://www.registreties.lv/konferences

Konferences galvenie jautājumi: 

Problēmas lauksaimniecības nozares un lauku vides attīstības jautājumos, vides ilgtspēja, lauku vides resursu efektīvāka izmantošana, iedzīvotāju labklājības līmeņa paaugstināšana, pārtikas rūpniecības nozare, globālās konkurences ietekme uz Latvijas tautsaimniecību 2022. gadā u.c. aktuāli jautājumi.

Konferencē aicinām piedalīties pārtikas tirgus ķēdēs iesaistītos, pārtikas ražotājus, pārtikas un lauksaimniecības uzņēmumus, lauksaimniekus,  kā arī ikvienu, kuru interesē aktuālākie jautājumi par būtiskākajām pārtikas tirgus attīstības tendencēm un izmaiņām tuvākajā nākotnē.

Norises laiks: 3. martā no plkst. 12.00–16.00
Norises veids: TIEŠSAISTE
Moderators – Egīls Zariņš.


KONFERENCES PROGRAMMA:

12:00-12:05 – konferences vadītājs Egils Zariņš – konferences atklāšana un ievadruna


12:05-12:20
 – Jānis Šolks – Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības vadītājs – “Pārtikas produktu tirgus Latvijā – iespējas un izaicinājumi”

Redzējums par pārtikas produktu tirgu Latvijā. Plašāk par to, kā “Lidl” veikala ķēdes ienākšanas Latvijā būtiski mainījusi pārtikas tirgu, kādi izaicinājumi Latvijas pārtikas ražotājiem radušies sadarbībā ar tirgotājiem, kā arī aktuālā informācija par produktu cenu kāpumu un to, kā izaicinājumu pilnajā laikā nodrošināt vietējo ražotāju konkurētspēju.


12:25-12:40
 – Agita Hauka – Latvijas Zemnieku federācijas valdes priekšsēdētāja – “Pārtikas drošība Latvijai – iespējamās problēmsituācijas un risinājumi”

Aktualitātes saistībā ar pārtikas drošības prasībām Latvijā – par to, kā nodrošināt plaša patēriņa preču drošumu, kāpēc svarīgi izpildīt ražojumu drošuma, veselības un vides standartu prasības, kā arī par to, ar kādiem izaicinājumiem ražotājiem nāksies sastapties nākotnē.


12:45-13:00
 – Agrita Bite – Latvijas Agronomu biedrības prezidente – “Par vēl efektīvāku un zaļāku saimniekošanu laukos – tendences un risinājumi”Aktualitātes un tendences pārtikas ražošanā. Plašāka informācija par zaļā kursa virzību lauksaimniecībā un tā saistību ar citām nozarēm. Redzējums par lauku uzņēmēju un lauku iedzīvotāju attiecībām audzēšanas un ražošanas procesā, dzīvojot lauku vidē. Aktuālākās prognozes par lauksaimniecības nākotni.

13:05-13:20
 – Vents Ezers – Valsts augu aizsardzības dienesta direktors – “Augu aizsardzības līdzekļu pieejamība, aprites uzraudzība, inovācijas un e-pakalpojumu attīstība”Plašāka informācija par to, kā Eiropas Savienības Zaļais kurss un stratēģija “No lauka līdz galdam” ietekmēs lauksaimniecību un kā pasargāsim ražu nākotnē. Atbildes uz jautājumiem par to, vai lauksaimnieki saimnieko atbildīgi un kā pareizi izvēlieties augu aizsardzības pasākumus. Aktuālā informācija par augu aizsardzību un pieaugošo lauksaimniecības digitalizāciju.
13:25-13:40
 – Edīte Strazdiņa – GLOBALG.A.P. vadošo klientu tehniskā menedžere Latvijā, Krievijā, Centrālāzijā – “Laba lauksaimniecības prakse – no ieviešanas līdz sertifikācijai. Sertifikācijas tendences ES un pasaules tirgos”

Plaša informācija par likumdošanas prasībām, Eiropas Zaļā kursa virzienu, kā arī aplūkotas ilgtspējas kritēriju ietveršana sertifikācijas shēmās, to nozīme pārtikas kvalitātes un drošības nodrošināšanā gan no patērētāju, gan mazumtirgotāju un ražotāju skatu punkta. Tiks sniegts ieskats vispārējo standartu uzbūvē un pielietošanā, kā arī nedaudz runāts par sertifikācijas prasībām un aktualitātēm.


13:45-14:00
 – Liāna Kivliņa – SIA “Sertifikācijas un testēšanas centrs” kvalitātes vadītāja – “Lauksaimniecības produktu standarti – tendences un iespējas”

Plašāka informācija par to, kā uzņēmumam kļūt sertificētam atbilstoši bioloģiskās lauksaimniecības prasībām, aktuālā informācija par jaunajām lauksaimniecības tirgus tendencēm un viss par sertifikācijas pakalpojumu klāstu, un to, kāpēc tas ikvienam uzņēmumam ir svarīgi.


14:05-14:20
 – Ģirts Krūmiņš – Lauku atbalsta dienests – “Eiropas Savienības fondu atbalsts lauksaimniecībai – iespēja izaugsmei!”

Cik veiksmīgi lauksaimniekiem izdevies izmantot ES fondu atbalstu pēdējos gados? Kādu atbalstu var saņemt šogad, bet kādu jaunajā plānošanas periodā? Šie ir tikai daži no jautājumiem, uz kuriem atbildes sniegs Lauku atbalsta dienests. Tiks skaidrotas iespējas lauku saimniecību un uzņēmumu izaugsmei, mērķtiecīgi saimniekojot.


14:24-14:40 – Sandra Muižniece-Brasava – LLU profesore un Tehnoloģiju un Zināšanu pārneses nodaļas vadītāja – “Pārtikas nozares un zinātnes sinerģija – izaicinājumi un iespējas”

Aktuāli par zinātnieku un uzņēmēju sadarbības izaicinājumiem, iespējām un piedāvājumiem. Apkopoti veiksmes stāsti un vilšanās. Plašāk par sadarbību, optimizāciju un ilgtspēju.


14:45-15:00 – Alina Dolmate – «EIT Food Hub Latvia» vadītāja – «EIT Food» atbalsta programmas starptautisku pārtikas inovāciju attīstībai

Par to, kā sasniegt veselīgāku, uzticamāku un ilgtspējīgāku pārtikas sistēmu, kā radīt inovatīvus risinājumus globāliem izaicinājumiem pārtikas un lauksaimniecības nozarēs. Informācija par “EIT Food” atbalsta instrumentiem, aktuāliem uzsaukumiem, iespējām veicināt sadarbību Latvijā.

Pārējie biznesa konferences referenti un programma šobrīd atrodas saskaņošanas procesā.

🔎Plašāku informāciju par citām biznesa konferencēm skatiet šeit: https://www.registreties.lv/konferences

🔰DALĪBAS MAKSA:
  • Dalībnieka karte 1 personai – 99 EUR
– Dāvanā – “Biznesa Karte”, kas nodrošina 50% atlaidi dalībai visās “Biznesa konferencēs” 2022. gada pavasara sezonā.

– Dāvanā – Semināri.lv kupons 50 EUR vērtībā, kas nodrošina atlaidi dalībai tiešsaistes biznesa seminārā līdz 2022. gada 30. jūnijam.
  • Dalībnieka VIP karte 1 personai – 199 EUR
– Papildus publicitāte biznesa konferences laikā un tās atspoguļojumā medijos.

Par dalību konferencē katram dalībniekam tiek izsniegts “Biznesa konferences” apliecinājums elektroniskā (PDF) formātā.

🍒Speciālās cenas piedāvājums uzņēmumiem, piesakot vairāk nekā 10 dalībniekus! Lai to saņemtu, lūdzam sazināties ar konferences organizatoriem.

👉Lai reģistrētos konferencei, lūdzam aizpildīt zemāk norādīto pieteikuma formu.

Biznesa konferences
E-pasts: [email protected]
Tālrunis: 20355559

Jums varētu arī patikt